BIZnews

U glavnom gradu Saudijske Arabije – Potpisan sporazum sa utjecajnim arapskim fondom o razvoju poduzetništva u BiH

Sporazum su potpisali direktor Bosna Bank International (BBI) Amer Bukvić i generalni direktor Centennial fonda iz Saudijske Arabije Abdul Aziz Al-Mutairi

No image - Haber.ba


Abdul Aziz Al-Mutairi i Amer Bukvić (Foto: Anadolija)

U glavnom gradu Saudijske Arabije potpisan je Sporazum o provođenju jednog od najsavremenijih edukacijskih programa za poduzetništvo u BiH, između Bosna Bank International (BBI) i utjecajnog arapskog Centennial fonda, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sporazum su potpisali direktor Bosna Bank International (BBI) Amer Bukvić i generalni direktor Centennial fonda iz Saudijske Arabije Abdul Aziz Al-Mutairi, tokom Bukvićevog boravka u Saudijskoj Arabiji gdje mu je dodijeljeno priznanje za najboljeg poduzetnika i lidera u 2014. godini.

Inače, Centennial fond koji je prije deset godina osnovan pod pokroviteljstvom zamjenika ministra vanjskih poslova i sina kralja Saudijske Arabije princa Abdulaziza bin Abdullahaima, ima za cilj da unaprijedi i osnaži jačanje kulture poduzetništva u cijelome svijetu.

Zahvaljujući uspješnim bh. poduzetnicima i liderima rukovodstvo Centennial fonda odlučilo je da svoje programe implementira i u BiH.

Memorandumom koji je potpisala BBI banka dogovorena je realizacija tri edukacijska programa: „Kako postati uspješan poduzetnik“, „Kako planirati i realizirati uspješan projekat“, te specijalni „Program edukacije i pomoći ženskom poduzetništvu u BiH“.

Direktor BBI banke Amer Bukvić, nakon potpisivanja sporazuma, izjavio je kako je uspostavljanje saradnje sa Centennial fondom iz Saudijske Arabije veliki korak za razvoj poduzetništva u BiH.

Kazavši također kako će se seminari iz oblasti poduzetništva prema programima i standardima Centennial fonda provodit u okviru BBI Akademije i na određenim univerzitetima u BiH, Bukvić je istakao da u programu za razvoj poduzetništva posebno mjesto ima razvoj ženskog poduzetništva.

“Osnovna namjera Centennial fonda je da pomognu mladim poduzetnicima i start-up kompanijama da postignu finansijsku neovisnost i izrastu u uspješne poduzetnike. Centennial fond, sporazumom sa BBI bankom, otvara vrata mladim ljudima – ženama i muškarcima da nauče kako da uspješno realiziraju svoje ideje“, poručio je Bukvić.

(Anadolu Agency)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh