BIZnews

DERMAL-R iz Kotor-Varoši zaposlio 80 novih radnika

Izgradnjom nove proizvodne hale u Fabrici obuće „Dermal-R“ u Kotor Varošu zaposleno je novih 80 radnika, a puštanjem u pogon svih proizvodnih traka u planu je da naredna tri mjeseca bude zaposlena nova radna snaga, rekao je Srni direktor fabrike Radenko Bubić.

Fabrika obuće Dermal-R - Indikator.ba

„Gledajući ovu i prethodnu godinu, zaposlili smo 160 novih radnika, a zbog velike potražnje specijalne, namjenske i modne obuće i sve većeg izvoza gotove obuće, imamo prostora i mogućnosti da u novom proizvodnom pogonu u prvom kvartalu naredne godine zaposlimo još 80 radnika“, istakao je Bubić.

On je naveo da je u ovoj godini investirano 900.000 KM vlastitih sredstava u novu opremu i proizvodnu halu, u kojoj se trenutno radi 1.000 pari čizama dnevno za francusku vojsku i američke vatrogasce.

„Naša roba se uglavnom izvozi na njemačko tržište, a u posljednje vrijeme sve više radimo domaći program, koji se, takođe, izvozi, a riječ je o namjenskoj obući za ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Crne Gore, kao i radnike `Elektroprivrede Republike Srpske“, naglasio je Bubić.

Prema njegovim riječima, jedan od prioriteta u narednoj godini biće proizvodnja modne obuće, koja bi predstavljala vlastiti brend.
„Sve su veći zahtjevi kupaca za novim modelima, koji osvajaju tržišta, i upravo zbog te činjenice odlučni smo u namjeri da budemo prepoznatljivi po vlastitom brendu koji će biti dostupan i na našim prostorima“, zaključio je Bubić.

Zahvaljujući konstantnom ulaganju i proširenju proizvodnih pogona, ova fabrika je u 2015. godini povećala izvoz gotovih proizvoda za 30 odsto, a očekuje se nastavak trenda povećanja obima proizvodnje i ukupne realizacije poslova i naredne godine.

Fabrika obuće „Dermal-R“ nagrađena je ove godine od Privredne komore Republike Srpske za prepoznatljiv kvalitet brizgane obuće i razvoj domaćeg proizvoda, piše “Indikator“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh