BIZnews

Mladi u BiH dobijaju novu šansu za pokretanje društvenih biznisa

Od ove godine, mladi u Bosni i Hercegovini imaju novu šansu da ostvare svoje ideje, dođu do znanja i dobiju početni kapital za pokretanje posla. Nagrada za društvene promjene – Social Impact Award koja se već godinama dodjeljuje širom Europe, od ove godine čeka i mlade iz BiH koji imaju ideje za društvene biznise.

Nagrada za društvene promjene u BIH biće predstavljena u ponedjeljak, 7. marta od 15:30 sati u OKC Abrašević u Mostaru, ulica Šantićeva 25. Prisutni će imati priliku da tokom panel diskusije saznaju više o pojmu društvenog poduzetništva.

Nagrada za društvene promjene najveći je europski projekat, posvećen studentima, na temu društvenog biznisa. Misija projekta je promocija društvenog poduzetništva među studentima. Suština ovakvog biznisa jeste poslovanje koje donosi zaradu, ali istovremeno rješava neki od društvenih problema, bilo da je riječ o zapošljavanju ugroženih društvenih skupina ili rješavanju problema lokalnih zajednica.

Mladi koji imaju ideje dobiće priliku da ih predstave u nekoliko ciklusa ovog takmičenja, a tri najbolje ideje biće nagrađene edukacijom, mentorstvom u BIH i inozemstvu i početnim kapitalom. Nagrada za društvene promjene dio je šire inicijative Fondacije Mozaik, Networksa i Fondacije Dokukino kroz koju će više od pet hiljada mladih širom BIH dobiti priliku da razvije svoje ideje, a da zatim dobije resurse kako bi ih pretvorili u održive biznise koji rješavaju društvene probleme.

Fondacija za nove komunikacije Dokukino u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Networks-om, OKC Abrašević, SPARK-om, Coca Cola Hellenic, Američkom privrednom komorom u BiH, SIA Srbija i ostalim partnerima realizuje Nagradu za
društvene promjene (SIA) 2016. u Bosni i Hercegovini.

Nagrada za društvene promjene (SIA) pokrenuta je po ideji Fakulteta za biznis i ekonomiju, uz podršku ERSTE fondacije i Impact HUB-a u Beču.

Za dodatne informacije i potvrdu učešća obratite se na info@socialimpactaward.ba ili na 0603194883.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh