BIZnews

Halid Bešlić i Enes Begović kupuju domaće, pjevači obišli fabriku Fortitudo u Travniku

Da su Halid Bešlić i Enes Begović omiljeni u svim krajevima naše zemlje pokazala je i nedavna posjeta Travniku. Ova dvojica odličnih pjevača narodne muzike u društvu menadžera Nedima Srnje i Seada Čole, direktora kompanije “Fortitudo”, obišli su ovu uspješnu firmu u Travniku koja djeluje u okviru AS grupacije iz Tešnja.

Halid Bešlić i Enes Begović -

“Drago nam je kada vidimo nasmijana lica radnika. “Fortitudo” je dokaz da domaće kompanije pored naše zemlje mogu izvoziti i širom svijeta. To nije nimalo lahko, kada se uzme u obzir u kakvoj situaciji se nalazi Bosna i Hercegovina. Odijela i drugi tekstilni proizvodi iz “Fortituda” prodaju se na zahtjevnom tržištu Kine, a sigurno da velike zasluge za to ima menadžment na čelu sa Seadom Čolom. U fabrici su i Enesu i meni uzeli mjere i krajem mjeseca bit će gotova odijela koja ću nositi na koncertima u Beogradu i Zagrebu, te za Novu godinu kada nastupam u hotelu “Hills” na Ilidži. Uvijek sam bio pobornik da se kupuje i nosi domaće”, kaže Halid Bešlić.

Halid i Enes nekoliko sati su proveli u obilasku kompanije “Fortitudo” i slikali se i dijelili autograme.

“Da bi obišli fabriku trebalo bi nam nekoliko dana. Ipak, zadovoljstvo nam je bilo družiti se sa vrijednim ljudima u Travniku. Oni su primjer kako i domaće firme mogu biti konkurentne na svjetskom tržištu”, kaže Enes Begović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh