BIZnews

Vlada FBiH zainteresovana za kupovinu zgrade Studentskih domova u Nedžarićima

Nakon dugogodišnje potrage za adekvatnim objektom za smještaj, Vlada Federacije BiH uskoro bi mogla kupiti objekat koji se nalazi u vlasništvu JU Studentski centar Sarajevo.

Studentski centar Sarajevo - Facebook

“Federalna vlada zainteresovana je za jednu zgradu, koja je idealna za smještaj federalnog nivoa vlasti. Pored te zgrade, postoji mogućnost izgradnje još jednog objekta. Mislim da je to zaista najbolja situacija za sve, zato što bi taj novac ostao u državnoj kasi”, izjavio je za “Radio Sarajevo” premijer KS Elmedin Konaković.

Konaković je izjavio i da će novac od ove investicije biti utrošen za renoviranje objekata studenstkih domova na Bjelavama i u Nedžarićima dok bi se dio sredstava izdvojio i za otplatu duga studentskih domova prema Poreznoj upravi.

“Dugoročno i trajno bi se ovom kupovinom riješila dva značajna problema”, istakao je premijer Konaković koji tvrdi da bi ovom investicijom Vlada FBiH dobila adekvatan smještaj dok bi se u prizemlju te zgrade ranije smještene kantonalne i državne institucije morale opredjeliti za alternativni smještaj.

Haber.ba” ističe da je ova zgrada ranije procijenjena na vrijednost između 10 i 15 miliona KM.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh