BIZnews

Sberbank digitalne usluge proglašene najboljim u centralnoj i istočnoj Evropi

Sberbank je dobila nekoliko nagrada za svoj digitalni servis od renomiranog internacionalnog magazina “Global Finance”.

Aleksandar Torbahov

U centralnoj i istočnoj Evropi, Sberbank je proglašena najboljom bankom u tri kategorije: “Najbolje plaćanje računa,” “Najbolja mobilna bankarska aplikacija” i “Najbolje SMS/tekstualno bankarstvo.

Aleksandar Torbahov, zamjenik predsjednika Izvršnog odbora Sberbank je izjavio: “Naši digitalni proizvodi se na tržištu redovno prepoznaju kao najbolji. Vidimo da klijenti čekaju na nas da im omogućimo digitalne usluge u skladu sa najboljim praksama ili koje nadmašuju najbolje prakse u svijetu, te činimo sve da ispunimo njihova očekivanja.

U okviru svoje analize, “Global Finance” uzima u obzir kvantitativne faktore, ali i subjektivne kriterijume. Objektivni kriterijumi podrazumijevaju digitalno preuzimanje klijenata i uslužnu strategiju, rast baze klijenata, funkcionalnost digitalnih proizvoda, razvoj novih poslovnih oblasti i inovativne usluge. Subjektivni kriterijumi obuhvaćaju mišljenja analitičara, bankarskih konsultanata i drugih svjetski priznatih stručnjaka iz ove oblasti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh