BIZnews

Prvi letovi Eurowingsa iz Mostara 25. marta ili 1. aprila naredne godine

Nakon što je Mostar izabran za novu destinaciju niskotarifne njemačke kompanije Eurowings, potrebno je ispuniti zahtjeve koje traže iz ove kompanije.

Kompanija "Eurowings" - WorldAirlineNews.com

Prvi korak je izrada kvalitetnog akcionog plana na osnovu međunarodnih propisa i uslova, te njegovo prezentovanje gradskoj upravi Mostara i višim nivoima vlasti.

“Početkom novembra očekujemo dolazak tehničke i ekonomske ekipe ove kompanije kako bi odredila stvarna mjesta koje je Eurowings procijenio da će imati najveći broj putnika, te bi se nakon toga trebalo izvršiti i potpisivanje ugovora u kojem će biti regulisani odnosi između Aerodroma Mostar, Gradske uprave i Eurowingsa”, kazao je direktor mostarskog Aerodroma, Marin Raspudić…

Prvi letovi Eurowingsa s mostarskog Aerodroma trebali bi početi proljeće 2018. godine.

“Ako bude sve realizovano od zahtjeva koji su stavljeni pred nas, prvi letovi bi se trebali dogoditi 25. marta ili 1. aprila 2018. godine, a prema našim pretpostavkama, riječ je o linijama prema Stuttgartu i Dusseldorfu u Njemačkoj, jer se upravo u ovim gradovima nalazi veliki broj ljudi koji su porijeklom iz BiH“, kaže Raspudić.

Upravo ovim linijama, kaže Rspudić, mnogobrojni putnici više ne bi imali potrebu za aerodromima u Splitu i Dubrovniku, kakva je bila praksa do sada, što će mnogo značiti za bh. ekonomiju i turizam u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh