BIZnews

PODRŠKA BIZNISU NA SVIM POLJIMA

Mikrokreditna fondacija LIDER osnovana je daleke 2002. godine, i od tada u kontinuitetu obezbjeđuje dugoročan pristup finansiranju poduzetnicima i stanovništvu na području 40 općina u pet kantona FBiH, putem mreže od sedam poslovnica i dvanaest terenskih ureda.

Mikrokreditna fondacija LIDER - Business Magazine

LIDER kao društveno-odgovorna organizacija podrškom poduzetnicima, poljoprivrednicima i stanovništvu, ima za cilj podržati razvoj lokalne zajednice u svim segmentima, zapošljavanje kroz jačanje poduzetništva, te utjecati na poboljšanje životnog standarda porodica s niskim primanjima. Posebno je važna stalna podrška poduzetnicima i poljoprivrednicima posebno kreiranim finansijskim i nefinansijskim uslugama za biznis i poljoprivredu. Pored finansijske podrške, za sve LIDER-ove klijente obezbjeđene su besplatne usluge za razvoj biznisa u vidu promocije, poslovnog savjetovanja, edukacije i uvezivanja, a sve u skladu sa njihovim poslovnim potrebama.

Nemali je broj podzetnika, čija su mala preduzeća i obrti primjer uspješnog poslovanja, svoj biznis pokrenuli upravo kreditiranjem u ovoj fondaciji. Omer Čelebić u Gornjim Moštrama kod Visokog, 2010. podigao je kredit u Lideru, te pokrenuo preduzeće Bildo Company, koje se bavi stakleničkim uzgojem i prodajom cvijeća i povrća. Preduzeće je danas veoma uspješno, dok Čelebić posebnu zahvalnost i priznanje odaje Lideru.

Preduzeće dobro posluje, za što veliku zahvalnost dugujemo LIDERU. O samoj fondaciji, uposlenicima, pristupu, kreditima i svemu ostalom imam samo riječi hvale. Zaista sve najbolje, kaže Čelebić.

Franjo Škoro iz Kiseljaka već dvadeset godina bavi se preradom i prodajom mesa. U sklopu porodičnog imanja ima vlastitu klaonicu, kapacitete za preradu, hladnjače i sušaru. Veliku pažnju posvetio je očuvanju kvaliteta proizvoda i zadovoljstvu stalnih kupaca, pa su njegovi mesni i suhomesnati proizvodi, kao i njihov kvalitet nadaleko poznati. Ističe da je kvalitet uvijek na prvom mjestu, a posebno mjesto kod Franje zauzima LIDER.

Sve je na neki način i započelo zahvaljujući LIDERU. Danas smo uspješni, dobro poslujemo i svi smo zadovoljni. O fondaciji i njihovoj usluzi mogu kazati samo najljepše stvari, kaže Franjo.

U centru Travnika, u blizini Šarene džamije, Ahmet i Benina Bentić dugo već izrađuju i prodaju nakit i suvenire u sklopu Tradicijskog obrta “Hanan”. Tokom turističke sezone imaju pune ruke posla, a u planu je i otvaranje zajedničke radnje članova Udruženja za domaće rukotvorine u turističkoj zoni Plave vode. Sve ideje bile bi uzaludne da se nije pojavio LIDER.

Prezadovoljni smo uslugom. Mi smo sretni i zadovoljni klijenti, a uvjerena sam i da svi ostali isto razmišljaju. Kad god je zapelo bili su tu za nas. Svaki put su nam izašli u susret i zbog toga smo zaista prezadovoljni. Sve pohvale, dodala je Benina Bentić.

Zaim Makelja iz Kiseljaka dugo se bavi prikupljanjem i otkupom sekundarnih sirovina papira, najlona, plastike i željeza. MKF LIDER njegov je partner još od 2011. godine. Zaim za LIDER kaže da je kuća od povjerenja, s kojom i u budućnosti namjerava nastaviti uspješnu saradnju.

Da nisam zadovoljan ne bih već deceniju bio vezan za LIDER. Moj stav je da svako ko želi raditi, može raditi i živjeti i u zemlji kakva je BiH. Sve što treba jeste da se pošteno uzme kredit, a kasnije i da se pošteno vrati. Godinama radim ovaj posao, radit ću ga i dalje ukoliko me posluži zdravlje, dok LIDER ostaje moj i partner i oslonac, kaže nam.

U nedavno otvorenoj poslovnici LIDERA u Mostaru Roland Martinović podigao je poljoprivredni kredit, te je potom novac uložio u svoj vinograd. Ukoliko vremenske prilike budu idealne u Hercegovini, Martinović računa na značajnu količinu vina, a kasnije i na dobru zaradu.

LIDER je u naš grad došao u idealno vrijeme za vinogradare. To je ustvari ono što nam je ranije nedostajalo. Kredit je dobro došao, a usluga u fondaciji bila je vrhunska. Vjerujem u bolje sutra zahvaljujući i LIDERU, kazao nam je Martinović.

Bolje sutra je osigurano za one koji žele da rade i žive od svog rada, a tu je i MKF LIDER koji nastavlja podržavati poduzetnike sa dobrom poslovnom idejom i željom da je sprovedu u djelo.

Dugogodišnje iskustvo u finansiranju biznisa i poljoprivrede, brižljivo kreirane finansijske i nefinansijske usluge, i stručno osoblje na raspolaganju su svim poduzetnicima koji svoju budućnost vide u vlastitoj poslovnoj aktivnosti i samozapošljavanju. LIDER je za šesnaest godina svog postojanja poduzetnicima i poljoprivrednicima plasirao preko 18.000 kredita u iznosu od 66 miliona KM, na području 5 Kantona Federacije BiH.

Mikrokreditna fondacija LIDER – PR/Haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh