BIZnews

Skupština dioničara Aluminija odbila ponudu Abraham Groupe od 30 hiljada KM

Skupština dioničara Aluminija odbila je ponudu Abraham grupacije za najam dijela postrojenja nekadašnjeg giganta u iznosu od 30 hiljada maraka.

Aluminij - PR/Haber.ba

Opunomoćenik Vlade FBiH Stipo Buljan u izjavi za medije potvrdio je da je ponuda za 78 posto glasova odbijena.

Kazao je i kako je odluka zbunjujuće adresirana na ime druge kompanije, umjesto na onu koja je trebala sklopiti ugovor sa Aluminijem. Prijedlog je bio da to bude Aluminij dd Mostar sa Aluminij Industryjem, dok je u ugovoru to Abraham grupa.

Vlada FBiH je, ističe Buljan, akterima naložila da se ugovor nastoji korigovati u roku od mjesec.

Govoreći o zahtjevu za plaćanje električne energije, kontatovao je da se bez obzira što se na nešto gleda navijački, zakoni do kraja moraju poštovati.

Ono što se odnosi na struju piše u memorandumu o kojem se Vlada jučer nije očitovala“, dodao je.

Ističe i kako se mnogo vremena izgubilo, a da se nije ozbiljno tragalo za dugoročnim rješenjem za posrnulog giganta.

Predstavnik Udruženja dioničara Aluminija Dial Ivan Šakota rekao je da se Nadzorni odbor preduzeća u posljednje vrijeme ponašao sramno, te da je ponuda koja je danas odbijena ustvari ponuda kakva bi se objektivno mogla ponuditi za iznajmljivanje prosječnog kafe bara u Gradu Mostaru.

Slično je razmišljanje i njegovog kolege Zlatka Topića – Bele. On je naveo da je ishod Skupštine sasvim očekivan. Kaže i kako je lično od Vlade tražio da se ponuda Abraham grupacije odbaci, jer je ona ‘sramna i ponižavajuća‘ za kuću kakva je Aluminij.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh