BIZnews

Direktor daje radnicima od 3,500 do 16.000 KM: Ne smatram to poklonom, vi ste to zaradili

Kompanija koja se bavi nekretninama ima oko 400 zaposlenika, a većina njih je nastavila raditi tokom pandemije

Larry Connor / Screenshot - Youtube

Larry Connor, direktor jedne američke kompanije, na berzi je u samo osam dana zaradio 1,6 miliona dolara (skoro 3 miliona KM) i odlučio ih dati svojim zaposlenicima, piše CNN.

“Ovo su teška vremena, ali način na koji su naši ljudi reagirali bio je herojski. Počeo sam razmišljati o osnovnim vrijednostima naše kompanije: Napravi pravu stvar i pobrini se za ljude. Svih 1,6 miliona dolara ću podijeliti među vama. Ne smatram to poklonom, vi ste to zaradili”, rekao je Connor.

Kompanija koja se bavi nekretninama, bazirana u Ohiu, ima oko 400 zaposlenika, a većina njih je nastavila raditi tokom pandemije.

Novac će zaposlenicima podijeliti u obliku bonusa u iznosima od 2000 do 9000 dolara (3,500 do 16.000 KM), ovisno o njihovoj poziciji u kompaniji, objasnila je glasnogovornica Amanda Brown koja je dodala da bonuse neće dobiti zaposlenici čija je plaća veća od 150 hiljada dolara godišnje. Prosječna plaća zaposlenika koji će dobiti bonus, navodi, je oko 42 hiljade dolara godišnje.

“Porodica je na prvom mjestu, to je ono što me drži na ovom poslu. Uvijek sam osjećao da ne brinu samo za mene, već i za dobrobit moje porodice. Uvijek su tu da pomognu”, ispričao je zaposlenik Memo Alba koji u kompaniji radi već 13 godina.

Rekao je da će bonus od 6000 dolara potrošiti na preuređenje kuće, večeru sa suprugom te da će u budućnosti otputovati u Floridu s porodicom.

Osim ovog bonusa, kompanija se obvezala da će platiti sve neočekivane troškove za djecu zaposlenika te da će proširiti svoj program pozajmica za zaposlenike.

“Vjerujemo da se moramo unaprijed pobrinuti za probleme. U teškim vremenima, to znači da ne možemo samo pričati o problemu, moramo poduzeti akciju”, rekao je Connor.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh