Posao

Iskoristite priliku – Njemačka zadovoljna njegovateljima iz BiH i želi ih još

U prostorijama Agencije za rad i zapošljavanje BiH održan je radni sastanak sa delegacijom Savezne agencije za zapošljavanje SR Njemačke na temu analiza dosadašnjeg rada i nastavak saradnje na implementaciji Dogovora o posredovanju radnika iz Bosne i Hercegovine u SR Njemačku na poslove njegovatelja.

No image - Haber.ba


Posao njegovatelja (Foto: Arhiva)

Na sastanku je iskazano obostrano zadovoljstvo implementacijom Dogovora, te je Agencija za rad i zapošljavanje BiH dobila priznanje za efikasan rad sa svoje strane.

Budući da na tržištu rada SR Njemačke još uvijek nedostaje veliki broj njegovatelja dogovoreno je da se implementacija Dogovora nastavi na način da se kandidati mogu prijavljivati putem Javnog poziva ili putem programa za zapošljavanje kod poznatog poslodavca.

Također su potvrđeni dogovoreni uslovi novog javnog poziva koji će, za razliku od prošlog, biti konstantno otvoren i neće sadržavati ograničenje broja radnika koji mogu otići na rad u SR Njemačku.

Predstavnici Agencije za rad i zapošljavanje BiH su informisali njemačku delegaciju da je novi javni poziv već kreiran u saradnji sa svim zavodima za zapošljavanje, te da će sutra biti objavljen kako na web stranici Agencije za rad i zapošljavanje BiH, tako i na za to predviđenim prostorima sva tri zavoda za zapošljavanje, odnosno u kantonalnim službama zapošljavanja.

(bljesak.info)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh