Posao

Državni zatvor zapošljava 26 službenika, traže se savjetnici, saradnici, doktori…

Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera Bosne i Hercegovine raspisao je putem Agencije za državnu službu BiH javni konkurs za prijem čak 26 državnih službenika na 17 radnih mjesta.

No image - Haber.ba

Državni zatvor raspisao je konkurs putem Agencije za državnu službu Bosne i Hercegovine, a u skladu sa Zakonom o državnoj službi u institucijama BiH. Na javnom konkursu oglašena su, između ostalog, radna mjesta stručnih savjetnika, ljekara, psihologa i sanitarnih inžinjera.

Za potrebe zaposlenja formirane su dvije komisije. Prva komisija zadužena je za konkursnu proceduru za prijem državnih službenika na radna mjesta: stručni savjetnik za stručno usavršavanje i obučavanje pripadnika službe osiguranja, načelnik Službe odgoja – tretmana, vaspitač – stručni savjetnik, socijalni radnik – viši stručni saradnik, načelnik službe, stručni savjetnik za budžet, stručni savjetnik za upravljanje ljudskim potencijalima i glasnogovornik, stručni savjetnik za pravne poslove, stručni savjetnik za javne nabavke i stručni saradnik za blagajnu i depozit osuđenih i pritvorenih osoba.

Druga komisija zadužena je za prijem državnih službenika na radna mjesta: psiholog u prijemnom odjeljenju, načelnik Službe zdravstvene zaštite, ljekar opće prakse, sanitarni inžinjer, stomatolog – stručni savjetnik, stručni savjetnik inžinjer elektrotehnike i stručni savjetnik – inžinjer hemijske tehnologije.

Neto plaće za stručne savjetnike iznose 1.298 KM, za više stručne saradnike 1.117 KM, za stručne saradnike 998 KM, a za načelnike čak i 1.545 KM. Zainteresovani kandidati, koji ispunjavaju uslove, mogu aplicirati na konkurs na kojem je oglašeno 26 pozicija najkasnije do 17. januara 2020. godine.

Kompletan sadržaj javnog konkursa, zajedno s uslovima i dokumentima potrebnim za apliciranje, možete pročitati ovdje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh