Posao

Konačno prepoznat njihov rad: Trgovcima veće plate za mart

Radnicima koji rade u supermarketima, plate za mart bit će veće.

Kasirka - Nezavisne.com

Radnicima koji rade u supermarketima, potvrdila je to i Mersiha Beširović, predsjednica Sindikata radnika trgovine i uslužnih djelatnosti BiH, plate za mart bit će veće.

Firme u kojima djeluje Sindikat povećale su plate radnicima, te su već krenule isplate. Različit je to iznos od firme do firme, negdje je to baš minimalan iznos u pitanju, 50 KM, negdje se išlo sa povećanjem toplog obroka, a negdje i sa izmjenama ugovora o radu sa većom platom. Ima i radnika koji su nezadovoljni, ali smatram da je ovo pozitivna vijest jer je bitno da su i poslodavci priznali da je promet povećan i da su radnici zaslužni za to. U nekim kompanijama imam najavu povećanja minalne plate, već se potpisuju ugovori i to je najbolja opcija jer promet već sada pada tako da će plata za april biti vrlo sporna, ali neke kompanije eto idu u trajna povećanja, mada je puno više ovih sa minimalnim, kazala je Beširović za “Oslobođenje“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh