Zdravlje

Uz ovo PROTEZANJE možete potpuno izravnati svoju KIČMU – PRIRODNO!

Bol u leđima nije šala. Bez obzira na to da li neko ima aktivan način života ili je lijen, rizikuje oštećenje kičme kroz svakodnevne aktivnosti.

Kičma - Megagiga.info

Pronašli smo nekoliko jednostavnih, ali efikasnih vježbi, koje će pomoći u uklanjanju bola i ravnanju vaše kičme, piše “Megagiga“…

Vježba 1:

Lezite na leđa. Savijte desnu nogu u koljenu. Ispružiti lijevu nogu iznad glave. Dohvatiti sa obje ruke ispod koljena i povući prema torzu. Povlačite 30 sekundi. Ponovite ovu vježbu dvaput za obje noge.

Vježba 2:

Lezite na leđa i savijte obje noge u koljenu. Uhvatite lijevu nogu sa objema rukama i povucite prema torzu. Držite ovu poziciju 20 sekundi. Ponovite ovu vježbu dvaput za obje noge.

Vježba 3:

Lezite na leđa. Ispružite vašu desnu ruku na stranu, pod pravim uglom u odnosu na tijelo. Ispružite lijevu nogu, tako da je ravna. Pokušajte protegnuti desno koljeno prema vašoj liijevoj strani, tako da skoro dodiruje vašu lijevu ruku. Zadržite ovu poziciju 20 sekundi. Ponovite vježbu dvaput za oba koljena.

Vježba 4:

Lezite na leđa i savijte nogu u koljenu. Postavite donju polovinu desne noge poprečno u odnosu na lijevi bok, a koljeno bočno pod pravim uglom.

Pažljivo povucite lijevu nogu prema vašoj glavi. Držite ovaj položaj 30 sekundi. Ponoviti ovu vježbu dvaput za oba koljena.

Vježba 5:

Oslonite se na pod uz desno koljeno i ispružite nogu iza sebe. Lijeva noga treba biti savijena u koljenu. Zadržite ovaj položaj 30 sekundi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh