Zdravlje

Iskoristite ljeto – Vježbe u vodi za fenomenalno tijelo (FOTO)

Voda najljepše oblikuje tijelo. Zato iskoristite ovo ljeto da dobijete najbolju figuru. Probajte sa ovim vježbama.

No image - Haber.ba


Tijelo (Foto: lpm)

Noge ćete lijepo oblikovati ukoliko budete češće primjenjivali ovu vježbu. Stanite u bazenu u dubinu do ramena. Uhvatite se za rub bazena i desnu nogu savijte u koljenu i pomjerajte je u desno koliko god možete i vraćajte je ispred sebe. Ponavljajte ovo 10-tak puta sa desnom, ali i sa lijevom nogom (ali u lijevu stranu).

Pod ruke stavite jastučiće na napuhavanje ili okrugle dušeke za pomoć pri plivanju. Noge skupite i podižite u sjedeći stav. Ponavljajte 10-tak puta.

Kombinujte plivanje i hodanje u vodi. Otpilvajte u jednom pravcu na jedan kraj bazena, a vraćajte se hodajući kroz vodu. Ponavljate 5 puta.

Kada ste na moru, možete se oprobati u ovoj malo napornijoj vježbi. Stanite u vodu do koljena ili niže. Svaki put kada naiđe val, probajte ga preskočiti. Ponavljate nekoliko puta.

Džogirajte u vodi. Nećete izgledati baš graciozno, ali je vježba vrlo efektna. Jednostavno džogirajte u plićem dijelu bazena neko vrijeme, koliko možete izdržati.

(lpm)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh