Zdravlje

Žene potvrdile: Muževi nam izazivaju više stresa od djece

Stalni pritisci koje stvara roditeljstvo mogu na roditelje ostaviti trag – ali nova studija otkriva zanimljiv podatak pa tako danas znamo da viši stupanj stresa žene doživljavaju upravo zbog svojih muževa, a ne djece.

Stres - Blogspot

Istraživanje provedeno nad 7000 majki od strane magazina Today otkriva nam kako je prosječna razina stresa, u trenucima kada smo jako zabrinuti oko 8.5 od mogućih 10.

Otprilike je 46 posto žena reklo kako im najveći stres, i to svakodnevno, priušte muževi.

Mnoge su se majke požalila kako svog partnera promatraju kao jedno veliko dijete, a ne kao partnera u vezi.

One također vjeruju kako je stres koji dožive s djecom potpuno različit od stresa kojega je prouzrokovao muškarac, te je česta situacija ne sporazumijevanja oko odgoja djece. Naravno, ona samo povećava razinu stresa.

Tri četvrtine posao vezanih za obitelj je na majkama, a stres se javlja jer često nemaju dovoljno vremena za obavljanje svega što se od njih očekuje, piše Ordinacija.

Jedna od pet majki priznaje kako im je najstresnije upravo to što se osjećaju kao da nitko ne primjećuje što i koliko pružaju te nedostatak podrške od partnera.

Hal Runkel, terapeut i autor, kaže da problem nije u muškarcima nego u braku te napominje da su i oni savršeni brakovi ponekad izvor stresa. Prema njegovim riječima to je braku “prirodno ponašanje”.

Smatra kako je brak puno teži odnos nego onaj s djecom, a ako se kombiniraju imate savršen recept za stres!

Spomenimo ipak i studiju provedenu nad 1.500 očeva koji smatraju kako su jako uključeni u odgoj djeteta ali da za to nikada nisu dobili priznanje od supruge. Otprilike 2/3 ispitanika je priznalo da najviše žele da im partner ponekad kaže da cijeni pomoć.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh