Internet

Lažnim profilom zavode tuđe momke i muževe

Osim finansijske, šteta od prevara na Facebooku često je i psihička, s čim se susrela Novotravničanka Nikolina Djak.

Poruke koje je lažni profil slao s Nikolininom slikom - Avaz.ba

Zloupotrebe podataka i materijala s Facebooka i nisu neka novost. Prije nekoliko sedmica pisali smo o pokušajima prevare putem Facebooka, prilikom kojih su hakirani profili s kojih su traženi podaci od bankovnih kartica.

Osim finansijske, šteta od prevara na Facebooku često je i psihička, s čim se susrela Novotravničanka Nikolina Djak, s adresom prebivališta u Frankfurtu.

Naime, ona već duže vremena muku muči sa svojevrsnom krađom identiteta, odnosno činjenicom da neko koristi njene slike sa, pretpostavlja, lažnog Facebook profila, te se javlja, kako kaže, tuđim momcima ili muževima s namjerom da ih zavede. Supruge i djevojke bjesne.

Ne znam kako ljudima da dokažem da to ne radim ja, nego taj neko ko se krije iza profila Tanja Biljaka. To je sasvim sigurno neki vid krađe identiteta i predstavlja mi veliki problem – poručila je Nikolina Djak, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh