Nauka

Finski inženjer tvrdi – Zvukovi koje sam snimio na piramidama u Visokom nisu prirodni

Inžinjer zvuka iz Finske Heikki Savolainen kazao je kako je na bosanskim piramidama u Visokom primjetio anomalije koje se ne mogu objasniti kao prirodna pojava.

No image - Haber.ba


Piramida u Visokom (Foto: Vestinet)

Finski stručnjak za zvuk boravio je u Visokom od 24. do 31. jula ove godine, gdje je vršio snimanja elektromagnetnih, ultrazvučnih i infrazvučnih fenomena u Bosanskoj dolini piramida.

Njegovi rezulati su, rekao je, nevjerovatni. Kazao je kako je između elektromagnetnog i ultrazvučnog zračenja na vrhu Bosanske piramide Sunca i podzemnih tunela postoji jasna veza. To, tvrdi on, govori da su posmatrani tuneli i piramide zapravo jedna te ista cjelina.
Heikki Savolainen

Semir Osmanagić, istraživač i osnivač Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca kazao je za Patriu kako je broj turista koji su ove godine posjetili bosanske piramide trostruko manji od očekivanog broja, a sve zbog poplava koje su našu zemlju zadesile u maju ove godine.

S druge strane, kaže Osmanagić, ugled bosanskih piramida kao i Fondacije među mnogim svjetskim uglednim istraživačima porastao je višestruko, piše NAP.

(nap.ba)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh