Estrada

Aplaudirao Titu dok je vršio nuždu!

Duhove je krajem prošle godine poprilično uzburkao televizijski intervju u emisiji ‘Ćirilica’ koji je dao čuveni muzičar i nekadašnji frontmen Bijelog dugmeta Goran Bregović, a u kojem je progovorio o svom susretu s osuđenim ratnim zločincem Radovanom Karadžićem.

Goran Bregović - Twitter

Bregović je tada rekao da se svojedobno susreo s Karadžićem u jednom beogradskom hotelu te da ga je pitao “Kako ide naša stvar?”.

“Dobijamo ih 100 posto”, odgovorio mu je Karadžić, kako je prepričao Bregović.

Mnogi su to protumačili kao izljev nacionalizma odnosno pitanje kako ide “srpska stvar” u krvavom ratu. Novinari “Avaza” Bregovića su susreli na Sarajevo Film Festivalu te ga zamolili da im pojasni detalje susreta s Karadžićem, odnosno kada se on dogodio i na što se odnosilo njegovo pitanje kao i odgovor ratnog zločinca.

“Ovo i pitanje i odgovor su u vezi s kockom, a ne s ratom. Jer, tada rat još nije bio ni počeo”, ustvrdio je Bregović, ne pojašnjavajući dalje detalje, već odmah prelazeći na sasvim drugu temu.

“Ali sam se sjetio jedne anegdote koja je bila u optjecaju u moje vrijeme. Vjerovatno ih ima još koji se sjećaju da je, kad se otvarala Skenderija, došao i drug Tito. A onda legenda kaže da je osiguranje napravilo propust tako što nije prekontrolisalo sve kabine u WC-u u Skenderiji tako da je u jednom trenutku jedan momak, čak mu znamo i ime, izašao iz kabine i zatekao druga Tita kako pi… I šta sad radi naš momak? Jedinu moguću stvar – aplaudira”, rekao je Bregović za “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh