Film i TV

Emir Kusturica poginuo ’94. braneći Sarajevo, srpska tajna služba lansirala Panteliju M. kao njegovog dvojnika!!!

U intervjuu za televiziju “Alfa” objavljenom prjie nego nekoliko godina slavni pisac i bh. akademik Abdulah Sidran iznio je vrlo duhovitu teoriju vezanu za pravu sudbinu Emira Kusturice koji je, prema medijskim izvještajima, poginuo na bradima oko Sarajeva, a da je ličnost koja sada hoda po Srbiji njegov dvojnik i osoba sa stvarnim identitetom – Pantelija Milisavljević.

Abdulah Sidran i Emir Kusturica - Kurir.rs

On je, u razgovoru sa novinarom Zvonkom Marićem, gledaoce ove televizije podsjetio na reportažu iz magazina “Dani” koji datira iz ratne ’93. i koja je sa pravih linija odbrane grada Sarajeva donijela priču o tragičnoj smrti Emira Kusturice, kao komandanta jedne od jednica Armije RBiH.

“Kusturica je herojski poginuo u akciji na Brusu, a grobno mjesto ovoga šehida ostalo je skriveno na Trebeviću, u teritoriji koje sada pripada RS-u”, pojasnio je Sidran, te dodao:

“Druga priča govori o tome kako je Kusturicu ubio ruski snajperista; bilo kako bilo on je, po ovoj verziji, stradao u podnožjima Sarajeva braneći svoj grad.”

Dvadest i jednu godinu kasnije, javila se inicijativa od strane njegovog suboraca da se njegovi ostaci prebace u Sarajevo i da se sagradi spomenik za istinskog heroja odbrane Sarajeva, prenosi “Avaz“…

Srpske tajne službe su, po tvrdnjama dobro upućenih svjedoka, navodi Sidran, lansirale dvojnika Emira Kusturice. Radi se o Panteliji Milisavljeviću koji već 20 godina hoda po Srbiji i predstavlja se kao slavni režiser.

“Mi trebamo staviti tačku na ovu priču, napraviti spomenik našem Emiru, a neka Pantelija priča šta god hoće. Emir je naš čovjek i šehid i hvala mu za sva vremena”, izjavio je na kraju intervjua najveći bosanski pjesnik i autor scenarija za dva, vjerovatno ponajbolja, filma u režiji Emira Kusturice (“Sjećaš li se Dolly Bell” i “Otac na službenom putu”).

Ova Sidranova duhovita priča je tada razbjesnila poznatog režisera i od tada kada govori o njemu ne bira ni riječi ni uvrede.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh