Fudbal

Poreska uprava FBiH tvrdi – Safet Sušić uopšte nije evidentiran kao poreski obveznik?!

Smijenjeni selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić mjesečno je za naše prilike zarađivao astronomskih 50.000 KM plus bonusi, ali uopšte nije evidentiran kao poreski obveznik.

No image - Haber.ba


Safet Sušić (Foto: Arhiva)

Ovo su “Dnevnom avazu” potvrdili iz Poreske uprave Federacije Bosne i Hercegovine.

Na pitanje kako je to moguće pošto je popularni Pape funkciju selektora “zmajeva” obavljao još od 2009. godine, u Porskoj upravi FBiH kažu da je Fudbalski savez BiH, kao njegov poslodavac obračunavao i plaćao porez.

Međutim, FS BiH nije donosio prijave, pa bivši selektor nije evidentiran kao poreski obveznik!

“Avaz” saznaje da su tek prije nekoliko mjeseci odgovorni iz Saveza donijeli u poreznu ispostavu Stari Grad u Sarajevu hrpu poreskih prijava iz različitih perioda, ali to nije doprinijelo registraciji Sušića kao obveznika jer te prijave nisu ispravno popunjene.

“FS BiH je Poreskoj upravi Stari Grad Sarajevo predao prijave, ali nisu uredne, imaju određene greške pa će morati biti ispravno popunjene”, rekla je portparol Poreske uprave FBiH Adisa Muhić.

Generalni sekretar FS BiH Jasmin Baković bio je zatečen činjenicom da Sušić nije bio poreski obveznik.

“Ne znam kako je to moguće. Uglavnom, Savez je izvršavao sve obaveze iz tog ugovora”, podvukao je Baković i pojasnio da je Pape bio angažovan po osnovu ugovora o djelu te da nije bio stalno zaposlen u FS BiH.

(sport.ba)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh