Fudbal

Na pragu samoubistva – Na stotine fudbalera pati od depresije!

Predsednik Udruženja profesionalnih fudbalera Engleske (PFA) Clarke Carlisle upozirio je danas da vjerovatno na stotine fudbalera pati od depresije, istakavši kao primjer svoj slučaj.

No image - Haber.ba


Clarke Carlisle (Foto: Telegraph)

On je ubijeđen da je ovaj problem široko rasprostranjen među igračima i zbog toga je i snimio televizijski dokumentarni film o depresiji i samoubistvu među igračima.

“Kategorički tvrdim da na stotine fudbalera pati od depresije”, rekao je 34. godišnji Carlisle.

On je dodao da mu je do sada kao predsjedniku PFA između 15 i 20 fudbalera zatražilo pomoć.

“Prilaze mi i kažu: “Clarke, nešto nije u redu sa mnom, ne znam o čemu se radi i kome bih trebalo da se obratim za pomoć”, tvrdi Clarke.

On je dodao da igrači koji imaju probleme sa depresijom “jedino žele da se odvoje od fudbala i da jednostavno, izađu iz tog sistema”.

Carlisle planira da uvede telefonsku liniju za fudbalere kojima je neophodna pomoć, a naveo je svoj slučaj, kada je kao mlad igrač Queen’s Park Rangersa, pokušao da izvrši samoubistvo ispivši pilule.

“Tada sam odlučio da bi samoubistvo bilo najmanje bolno rjiešenje za sve”, rekao je Carlisle.

On je dodao da je svojevremeno otišao u alkoholičare upravo zbog želje da promeni to “samoubilacko stanje svijesti”.

“Sada kada je moja depresija utvrđena, uzimam lijekove svako jutro. To naravno, nije “sretna pilula” koja će učiniti da moja tjeskoba ode, ali mi drži mozak pod kontrolom”, rekao je Carlisle.

(tanjug)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh