Fudbal

Fudbalski savez BiH: Postoji opcija da Grbavica postane dom Zmajeva

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine već godinama svoje utakmice igra na stadionu Bilino polje. Zmajevi su u Zenici napravili neke od najvećih uspjeha reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Međutim našoj reprezentaciji potreban je još jedan stadion na kojem bi mogla igrati domaće utakmice. Kao jedno od rješenja nameće se stadion Grbavica koji u posljednje vrijeme doživljava pravi procvat.

Prva utakmica reprezentacije na stadionu Grbavica mogla bi biti odigrana već u oktobru.

FIFA je nakon nereda po završetku utakmice Bosna i Hercegovina – Grčka u kvalifkacijama za Svjetsko prvenstvo suspendovala stadion Bilino polje, a ako suspenzija ostane na snazi, Zmajevi će protiv Belgijanaca igrati na Grbavici. Potvrdio je ovu informaciju za “Radio Sarajevo” generalni sekretar FS BiH, Jasmin Baković…

“Grbavica je prva alternativa, jer je to u skladu s izvještajem UEFA-inih i FIFA-inih inspektora. Njihovo mišljenje je da je stadion Grbavica perspektivniji. Odnosno da postoje bolje pretpostavke za unaprijeđenje stadiona Grbavica u odnosu na stadion Koševo”, istakao je Baković.

Grbavica bi mogla postati i dom reprezentacije Bosne i Hercegovine u godinama koje su pred nama

“I to je svakako opcija. Svi znamo šta znači stadion Grbavica i koje prednosti ima. To je pravi fudbalski stadion, a znamo da Željezničar ima planove i za proširenje stadiona. To bi nam mnogo značilo, jer znate kakav interes vlada za utakmice reprezentacije. Trenutni kapacitet Grbavice je približan kapacitetu Bilinog polja. S te strane trenutno ne bi dobili mnogo. Međutim znamo za planove Željezničara i treba cijeniti sve što su uradili”, rekao je Baković.

Baković ističe da će i Savez finansijski pomoći Plavima ukoliko nastave s radom na unaprijeđenju svog doma.

“Savez planira određene projekte uz pomoć UEFA-e. Jedan dio bi bio preusmjeren na unaprijeđenje stadiona Grbavica sigurno”, jasan je bio Baković.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh