Fudbal

Pravim roditeljima nanesena velika bol – Šokantna životna priča Marija Balotellija

Poznato je od ranije da su Marija Balotellija roditelji dali na usvajanje kada je imao dvije godine, jer Thomas i Rose, koji su živjeli u Bagnolo Melli u predgrađu Brescie, nisu mogli svom djetetu pružiti normalan život.

No image - Haber.ba


Mario Balotelli (Foto: arhiva)

Thomas i Rose imaju četvero djece – Abigail, Mario, Enoch i Angel. Mario, koji više ne nosi prezime Barwuah, uvijek je bio u centru pažnje.

“Mario je provodio sate igrajući nogomet na kiši. Moj prijatelj je rekao Mariju: ” Ti si zaista Super Mario”. To je ime koje smo mu dali”, rekao je otac napadača Milana.

Barwauh je ponosan na svog sina, ali otkrio je jedan zaista tužan detalj. Mario ga je samo jednom pozvao na utakmicu dok je igrao za Inter iz Milana. Tada je u igru ušao samo posljednje 32 minute.

“Jednom je kupio četiri ulaznice i dao ih je bratu Enochu. Pitao sam ga mogu li doći da gledam utakmicu, rekao je da Enoch ima ulaznice i da on može raditi s njima šta hoće”, rekao je s emocijama Thomas, dodavši:

“On nas se nije nikada sjetio. Ni na rođendan, ni na Božić, ništa. On nije isti dječak kojeg sam znao dok je bio mlađi – uvijek nasmijan. On je bio problematičan, ali na dobar način”.

Balotellijevi, njegovi posvojitelji, bili su talijanska porodica koja je mogla obezbijediti Mariju dobru budućnost, što Thomas i Rose nisu mogli zbog siromaštva.

“U početku nismo bili sigurno, ali odlučili smo da je to najbolje za Marija. Viđali smo ga svake sedmice. Mislili smo u nekom trenutku da će se Mario vratiti nama. Međutim, svaki put kada smo ga pokušali vratiti, Balotellijevi su produžili udomiteljsko vrijeme”, rekao je Thomas.

“Nismo mogli priuštiti advokate u našoj borbi za Marija, tako da je ostao s njima. Rekao je da će doći posjetiti i igrati se sa svojom braćom i sestrama, ali on jednostavno nema vremena za nas, njegovu majku i oca”, dodao je otac napadača Rossonera.

Thomas i Rose su tek na televiziji saznali da je Mario uzeo prezime Balotelli, te da je u jednom intrevjuu rekao da su ga roditelji ostavili u bolnici.

“Mario je bio uvjeren da smo ga ostavili u bolnici, ali to nije istina. To što mu Balotellijevi pričaju zaista boli. Balotellijevi su ga okrenuli protiv nas. Kako možete reći da želimo biti s njim samo zbog novca. Mi ne želimo nikakav novac. Znate šta je sada počeo pričati? Da smo ga tukli kao dijete. To je laž. Nikada ga nismo tukli”, rekao je Thomas, dodavši:

“Nismo uradili ništa loše. Želimo svog sina više od svega, ali mislim da je sada prekasno”.

(scsport.ba)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh