Fudbal

Elvedin Begić – U Brazil ne želimo ići samo kao posmatrači, već imati zapaženu ulogu!

Elvedin Begić prvi je predsjednik Fudbalskog saveza BiH od kada postoji ova institucija. Prvi čovjek Saveza može biti zadovoljan učinjenim u svom dosadašnjem mandatu, posebno kada su rezultati naše fudbalske reprezentacije u pitanju.

No image - Haber.ba


Elvedin Begić (Foto: Reprezentacija.ba)

– Vjerujem kako ćemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo u Brazilu i napraviti jedan iskorak u odnosu na dosadašnje rezultate. Na Svjetsko prvenstvo ne želimo ići samo kao posmatrači ili turisti, već želimo na istome imati zapaženu ulogu – govori Begić.

Kada je riječ o odnosu sa selektorom Sušićem i administracijom N/FS BiH, predsjednik Begić ima jasan stav.

– Mi se nikada ne miješamo u rad stručnog kadra, pa se tako ne miješamo ni u rad Safeta Sušića. Svakako, od njega zahtjevamo određene rezultate, a do sada je saradnja bila na izuzetno visokom nivou, što će se nadamo nastaviti i u budućnosti – govori Elvedin Begić.

– Iako se ne miješamo u rad struke, cilj nam je poboljšati fudbalsku infrastrukturu u BiH, te najmlađim fudbalerima omogućiti dobre uslove za razvoj. Shodno tome sa UEFA-om smo krenuli u realizaciju projekta koji za cilj ima izgradnju terena za najmlađe kategorije svih naših premijerligaša. Koliko znače dobri uslovi za rad najbolje se vidi na primjeru NK Čelik, čiji su rezultati i igre, nakon rekonstrukcije Bilinog Polja na znatno boljem nivou – smatra Begić.

Fudbalski savez BiH u prošlom je periodu privolio određen broj bh. igrača sa pasošima europskih zemalja da u budućnosti igraju za Bosnu i Hercegovinu.

– Mi smo sa selektorom Safetom Sušićem održali niz sastanaka gdje su doneseni dogovori o angažmanu Saveza na rješavanju statusa pojedinih igrača koji igraju za evropske reprezentacije, a porijeklom su iz BiH. Posljednji uspješan slučaj je slučaj fudbalera Schalkea 04 Seada Kolašinca koji će u budućnosti igrati za Bosnu i Hercegovinu – govori predsjednik N/FS BiH Elvedin Begić.

(reprezentacija.ba)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh