Ostali sportovi

Najbolji bh. karataši i karatašice na Balkanijadi u Istanbulu

Seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine ovog vikenda će u Istanbulu učestvovati na 18. balkanskom prvenstvu u karateu.

Karate - Source.ba

Selektori muške i ženske reprezentacije odredili su spiskove sa više od 40 takmičara i takmičarki koji će braniti boje naše zemlje u borbama i katama u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, javlja “Fena”.

U ženskim borbama će nastupiti, u kategoriji do 50 kg: Mevlida Delić, Vahida Livoreka, do 56 kg: Amina Adilović, Iva Klepić, Dajana Crnoglavac i Amila Mekić, do 61 kg: Marija Sušac, Delfina Tadić, Samra Salihić i Amela Mekić, do 68 kg: Zerina Bektaš, Ivona Ćavar, Emina Brkić, Neira Džafić, više od 68 kg: Mirnasa Bektaš, Tanja Umičević, Ena Gljiva i Hajrija Tuco.

U ekipnoj ženskoj konkureniciji u borbama će nastupiti Ivona Ćavar, Mirnesa Bektaš, Emina Brkić i Ena Gljiva.

U muškim pojedinačnim borbama za BiH će u kategoriji do 60 kg nastupiti: Ivan Križanac, Haris Poljo, Edin Širić, do 67 kg: Mensur Đozić, Ervin Galić, do 75 kg: Edin Sarić, Nikola Poluga, Suad Tabaković, Veselko Brkić, do 84 kg: Meris Muhović, Anes Čongo, Ajdin Vatrić, više od 84 kg: Haris Škrijelj, Haris Sujković, Sanjin Kanlić i Ivan Klepić.

U ekipnoj konkurenciji će nastupiti Haris Škrijelj, Haris Sujković, Meris Muhović, Sanjin Kanlić, Anes Čongo, Ivan Klepić i Nedim Varupa.

U katama će pojedinačno nastupiti Azra Penava, Amila Đelkić, Alma Suhonjić i Amra Golać, te ekipno Mirnesa Bektaš, Amina Adilović i Zerina Bektaš.

U konkurenciji mušaraca u katama će nastupiti Sulejman Suljić , te ekipa u sastavu Haris Poljo, Madin Paldum i Adi Dizdarević.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh