Vijesti

“Pjevala sam našim borcima, ali nikoga nisam maltretirala!”

Prava drama odvijala se u petak u Općinskom sudu u Sarajevu tokom emotivnog svjedočenja Hanke Paldum, u nastavku glavnog pretresa po tužbi koju je popularna bh. pjevačica podnijela protiv advokata Duška Tomića i njegovog klijenta Gorana Goluba.

No image - Haber.ba

Paldum je tužbu podnijela zbog klevete i nanesene duševne boli. Godine 2013. godine, naime, u medijima su osvanule tvrdnje Goluba, koji je za vrijeme rata bio zatvoren u logoru Silos u Tarčinu, da ga je popularna pjevačica 1993. fizički maltretirala, što mu je prouzrokovalo trajna oštećenja. Prema njegovim navodima, Paldum mu je naredila da legne na zemlju, a potom mu je nogom “zgnječila spolni organ“, zbog čega, kako je kazao, kasnije nije mogao imati djecu.

Pjevačica je tokom iskaza u nekoliko navrata potvrdila da nikada nije vidjela Goluba te da ga nije fizički zlostavljala 1993. godine, kako on tvrdi. Rekla je da je tokom rata u BiH samo jednom napustila Sarajevo.

“Bilo je to septembra 1993. godine, kada sam, zajedno s još nekoliko pjevača iz umjetničke čete, išla na linije kako bismo se družili i pjevali našim borcima na slobodnim teritorijama. Tokom tog putovanja nijednom nisam srela bilo kakvog zarobljenika, a kamoli da sam nekoga maltretirala”, navela je Paldum.

Ona je istakla da se cijeli život trudila da nekoga zabavi i uveseljava te da su joj nezamislive ovakve gnusne laži. Inače, Paldum je tokom jučerašnjeg ročišta bila jako emotivna, čak je u jednom trenutku i zaplakala. Kako saznajemo, ona je potresena od dana kada je saznala za ove navode. Nakon pretresa rekla je da se nada da će se u ovoj godini dokazati istina.

Njena advokatica Mirna Delalić za “Avaz” je rekla da je nastavak ročišta zakazan za 26. avgust te da su prethodno svjedočili Dino Merlin, Ljubica Berat i Nedeljko Opančić, koji su potvrdili Hankine tvrdnje…

“Merlin je rekao da nikada nije prisustvovao nečemu sličnom”, kazala je Delalić.

S druge strane, Tomić je u svojstvu prvooptuženog i branioca Goluba pokušao objasniti Paldum da on nije dao nikakvu informaciju srbijanskom listu koji je objavio tekst, zbog kojeg je Paldum podigla tužbu protiv njega. Advokat je dodao i da je tužio taj list. Na jučerašnjem ročištu Tomiću je pozlilo zbog povišenog šećera u krvi, zbog čega je ono i prekinuto. Iako nakon izlaska iz sudnice novinarima nije želio davati izjave, Tomić nam se javio telefonom.

preuzmi

“Sad mi je dobro, primio sam dvije injekcije, nažalost uskoro ću morati prijeći na inzulin. Ovo ročište bilo je jako mučno, naročito jer smo Hanka i ja bili prijatelji. No, na uporno insistiranje gospođe Paldum: “Recite, recite jesam li ja…”, bez pretjerivanja, bilo mi je jako teško”, izjavio je Tomić.

Tomić je jučer pokazivao napise iz medija, a nama je rekao da se nada da je uspio uvjeriti Paldum da on nije kriv.

“Ona nije znala da postoji Goranov iskaz iz 2003. i 2007., kada nisam ni znao gdje je Goran, nisam znao da postoji. Shvatila je da to nije moja priča i da ga nisam ja nagovorio, već da je to rekao SIPA-i”, rekao je Tomić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh