BiH

Građani BiH pogođeni rastom franka spremni na proteste i štrajk glađu

Rast vrijednosti švicarskog franka pogodio je oko 50.000 stanovnika Bosne i Hercegovine neposredno ili posredno.

Kemal Duraković - Nezavisne.com

Predsjednik Udruženja korisnika kredita u švicarskim fancima “Švicarac” Kemal Duraković je za “Anadolu Agency” izjavio da će ovo udruženje pokušati prvo s nadležnim institucijama pronaći rješenje za novonastalu krizu, naglasišvi da su spremni čak i na proteste i štrajk glađu, pišu “Nezavisne“.

“Da postoji spremnost, Agencija za bankarstvo naše probleme može riješiti za 24 sata. Već u ponedjeljak, utorak planiramo održati sastanka Upravnog odbra, gdje ćemo razgovarati o narednim koracima koje planiramo poduzeti”, kazao je Duraković.

Naglasio je da će Udruženje korisnika kredita u švicarskim fancima “Švicarac” pokušati da u saradnji sa institucijama riješi novonastali problem, dodajući ipak da postoji mogućnost poduzimanja i rigoroznih mjera uključujući izlaske na ulicu.
“Prvo ćemo se obratiti državnim institucijama i novoizabranim vlastima kako bi vidjeli šta oni mogu da urade.

Nakon toga, na vanrednoj Skupštini udruženja ćemo zauzeti stav. Mi smo spremni, ako ne bude konkretnih rezultata, i na narigoroznije mjere, izlazak na ulice, štrajk glađu, blokade”, rekao je Duraković.
Prema nekim podacima, u BiH postoji 9.802 korisnika kredita u švicarskim francima, od toga je 6.100 u Federaciji, a 3.702 u Republici Srpskoj.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh