BiH

TURCI POPILI BOSANSKU KAFU IZ VISPAKOVE NAJVEĆE DŽEZVE NA SVIJETU

Brandovi AS GROUP Zlatna džezva, Bosanski lokum i Bosanski burek sponzori „Dana Bosne“ u Istanbulu

"Dani Bosne" - MCM

U okviru “dana Bosne” u istanbulskoj općini Maltepe koji se održavaju 29. i 30 augusta, pripređena je degustacija Zlatne džezve – prave bosanske kafe iz Vispakove najveće džezve na svijetu, piše Mcm.

U okviru “Dana Bosne” građanima Istanbula bit će predstavljena bosanskohercegovačka tradicija, kulturno nasljeđe naroda BiH, folkor i delicije bosanske kuhinje.

AS GROUP sa svojim poznatim brandovima kompanija Vispak i Klas, Zlatna džezva, Bosanski lokum i Bosanski burek, sponzori su “Dana Bosne”, koji se ove godine održavaju prvi put.

Vispakova džezva bila je na turneji po Turskoj 2012. godine kada je pravu bosansku kafu iz Ginisove džezve probalo oko million Turaka, u okviru jedne velike humanitarne akcije u ovoj zemlji.

I ovaj put svi koji su probali Zlatnu džezvu bili su oduševljeni ukusom bosanske kafe, koja je blaga, pitka, i posebna, kako su govorili.

“Dani Bosne” nastali su u saradnji sa Klasovim kupcem brašna koji radi na prostoru ove općine. Na događaj su pozvani ambasador BiH u Turskoj nj. e. gospodin Damir Džanko, te sva udruženja porijeklom iz BiH i regiona.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh