BiH

Počinju dežure građana ispred Opće bolnice

Od danas počinju dvodnevne dežure ispred Opće bolnice “Prim.dr. Abdulah Nakaš”, a građani su se organizirali i žele spriječiti gašenje bolnice čija je tradicija duga 150 godina.

Dežure - Novi.ba

Na desetine plakata zalijepljeno je po gradu kojima se pozivaju građani da dođu u velikom broju.

Prva smjena dežure je od 11 do 13 sati, a druga od 16 do 18 sati.

Cilj akcije NE DAMO NAŠU BOLNICU! je spasiti Opću bolnicu u Sarajevu, koju nam zatvaraju da bi oteli zgradu i njom raspolagali kao privatnom. Za nas to nije samo simbolički gubitak – to će značiti smanjenje i onako nedovoljnih bolničkih kapaciteta i sve duže liste čekanja na preglede i terapije, piše Nap.

Želimo pomoći ljekarima, medicinskim tehničarima, svom osoblju Opće bolnice da se odupre ovom nasrtaju moćnika iz stranaka na vlasti, na čelu sa porodičnim klanom u vrhu SDA. Dok god ima njih, naših medicinara, i nas, njihovih pacijenata – bolnice će biti – navodi se na sranici Ne damo našu bolnicu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh