BiH

Dr. Nakaš: Vlasti u BiH zanemaruju zdravstveni sistem, važna im je samo raspodjela preduzeća

PROTESTI ISPRED OPĆE BOLNICE

Bakir Nakaš - NAP.ba

Najava gašenja Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ i preseljenje ljekara na UKCS izaziva sve oštrije reakcije građana Sarajeva. Protiv ove odluke vlasti su i mnogi ljekari, Ljekarska komora KS… Grupa Sarajlija već protestuje ispred bolnice, piše “Patria“.

I dr. Bakir Nakaš, brat ljekara Abdulaha Nakaša, po kome je nazvana ova bolnica, došao je dati podršku građanima. On je novinarima rekao da se puno odluka o zdravstvu donosi na mjestima koje nemaju veze sa parlamentima i ministarstvima, te da ta praksa mora prestati.

– Odluke o zdravstvu se donose između pojedinaca, koji imaju vlastite želje – rekao je dr. Nakaš. On je podsjetio da Opća bolnica nije važna samo za građane Sarajeva, već za zdravstveni sistem cijele BiH. Podsjetio je da se u ovoj bolnici liječe i pacijenti iz drugih država.

Dr. Nakaš je novinarima rekao da niti jedan parlament do sada nije raspravljao o zdravstvenom stanju populacije u Bosni i Hercegovini, ili su takvi primjeri rijetki. Vlastima je daleko bitnije, rekao je dr. Nakaš, ko će dobiti upravni odbor nekog preduzeća, piše Patria.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh