BiH

Građanin Sarajeva ispred Opće bolnice: Dosta mi je ovog zombi naroda, borite se, ljudi!

Grupa građana i građanki Sarajeva okupila se danas ispred Opće bolnice u Sarajevu, kojoj prijeti zatvaranje i premještanje na Univerzitetski klinički centar Sarajevo.

No image - Haber.ba

Građani Sarajeva su razočarani odlukom o zatvaranju bolnice, a jedan od prisutnih Hajrudin Osmančević u razgovoru s novinarima osvrnuo se i požalio na stanje u državi, piše “Klix“.

“Nažalost, napravili smo ono što nismo smjeli, napravili smo Frankenstein državu koja ni na šta ne liči. Prvo su nam počeli ‘za marku’ otimati fabrike dok smo bili na linijama, sada nam otimaju bolnice, a ne daju ni marku. Ovo je neizdrživo, ovako se ne može živjeti. Ljudi trebaju da idu u zemlju, a ništa u životu nisu riješili. Ne zato jer su nesposobni, nego jer im ne daju. Gospođo Sebija, ruke k sebi, imate muža, zagrlite njega, vodite ljubav s njim, ostavite nama našu bolnicu”, poručio je Osmančević i dodao:

“Pozdravljam sve građane, da li to bio Srbin, Hrvat, Bošnjak – neka se zove kako ko hoće, ali neka svako dođe ovdje da podrži. Zdravlje se tiče svakog od nas. Moja je supruga prije dvije godine otišla pod zemlju pogrešnim liječenjem, hoću da nam zdravstvo bude kako treba. I dosad nam je bilo loše, još ga ukidajte, dokle ćete? Počnite nas još i vješati kao što ste nas ’43. vješali po Marijin-Dvoru”.

Na upit novinara o tome gdje se liječe političari, naš sagovornik je odgovorio:

“Zna se, u regiji i inozemstvu. Svi mi ovdje sve znamo, a svi glumimo. Meni je ovih zombi naroda preko glave, borite se ljudi! Mi smo se borili na liniji sa pet metaka, znate šta je pet metaka? Ne dam! Ja nisam rođen ovdje, nisam rođeni Sarajlija, ali je Sarajevo u meni. Ne dam, ako treba poginuti, spreman sam poginuti, ali ne dam!”, poručio je Osmančević.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh