BiH

Naša stranka Mostar: Politički kontrolisani huligani dižu međuetničke tenzije pred lokalne izbore

Naša stranka Mostar oštro osuđuje sve vidove nasilja i eksteremizma koji su zabilježeni ovog vikenda, a sve u povodu 14. februara, Dana oslobođenja Mostara.

NS Mostar - Haber

Sigurno je da neke političke sile, odnosno glasnogovornici nacionalističkog Mostara, ne propuštaju priliku da na svoj način obilježavaju bitne datume. S druge pak strane vjerujemo da su ovakva divljanja samo najava lokalnih izbora za koje vjerujemo da donosi ova godina. Način ponašanja prikazan ovog vikenda neodoljivo podsjeća na ono što smo redovno doživljavali u prošlosti, skoro samo u izbornim godinama.

Mostar često pokaže da na ljudskom nivou može funkcionisati kao normalan grad, ali se aktualna i vladajuća politika redovno pojavi i podsjeti da je ona ta koja onemogućava da ovaj grad i svi njegovi građani žive u skladu s vlastitim željama.

Ovakva dešavanja otvaraju i cijeli niz pitanja o tome kako dvije vodeće nacionalne stranke, koje desetljećima vedre i oblače u Mostaru, vide sam spomenik Partizansko groblje. Jer niti se ovakav nacionalistički huliganizam dešava bez političkog diktata, niti bi se dešavao da aktualna politika nađe pravi način tretiranja ovog vrijednog kulturno-istorijskog spomenika.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh