BiH

KOJI SMO MI GLUPANI: Rođače, pošto pepeljara? 1.300 KM, prava sitnica…

Pogledajte ove fotografije i razmislite o njima kada vam dijete zatraži novu igračku

Pepeljeara - USAID

Muzej javnih nabavki je u Banjaluci.

U banjalučkom kafiću “Mr. X” prikazani su neki od najmorbidnijih primjera javnih nabavki, sakrivenih od očiju javnosti. Sve dakako prema važećim zakonima, što je najskandaloznije od svega.

Na izložbi, priređenoj u okviru javne kampanje “Mi plaćamo cijenu!”, u postavljene su replike predmeta koji su nabavljeni direktnom pogodbom javnih institucija i ekskluzivnih dobavljača, pa tako građani mogu vidjeti obične kancelarijske kante za smeće koje su plaćene 1 700 maraka ili pepeljare od 1 300 maraka.Tu su i automobilske gume za koje bh. institucije godišnje potroše više od milion maraka, ručak Vlade Unsko-sanske županije od 230 maraka. Tu je i komad asfalta koji vrijedi 2111,00 KM po metru kvadratnom. Tu je i rolna toalet papira plaćena 5,50 KM.

Jedan od eksponata je i boca alkoholnog pića koju je jedna predškolska institucija plaćala 360 puta skuplje od normalnih cijena u trgovinama. I ne samo da je plaćala skuplje 360 puta, već je ta ustanova kupila 666 boca alkohola.

I dalje se čudite? Zašto se čudite? SVE OVO PLAĆATE VI, DRAGI SUGRAĐANI!!

Pogledajte eksponate čije vrijednosti vrijeđaju inteligenciju svakog!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh