BiH

Bh. stručnjak za turizam Adis Tanović pravi mapu mjesta u EU gdje muslimani mogu obaviti molitvu

Bosanskohercegovački publicista Adis Tanović izradit će mapu svih džamija i mesdžida u kojima se može obaviti namaz, muslimanska molitva, za vrijeme putovanja kroz zemlje Evropske unije, piše NAP.

Adis Tanović - Nap.ba

Tanović je rekao da će u svom novom projektu, knjizi, predstaviti najznačajnije objekte islamske ahitekture u Bosni i Hercegovini, objekte savremene islamske arhitekture (poput džamije u Rijeci), te sve džemate i mesdžide u kojima se može obaviti namaz prilikom putovanja kroz zemlje EU.

Tanović je autoro više knjiga i kataloga u kojima je predstavio turističke potencijale Bosne i Hercegovine. On smatra da je vjerski turizam u BiH također jedan od potencijala zemlje, koji godišnje može privući veliki broj stranih gostiju, piše NAP.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh