BiH

Potresno: Dječak spava na klupi ispred škole dok kiša pada…

Sarajevska kiša rominja… dječica su u školskim klupama, u vrtićima, produženim boravcima, kućama…

dječak u parku na klupi - Radiosarajevo

Međutim, čitateljica našeg portala, poslala nam je fotografije koje će vas natjerati da razmislite – zašto to dopuštamo!?

Naime, čitateljica je prolazeći pored škole u sarajevskom naselju Grbavica vidjela kako dječak od 12 – 13 godina spava na klupi. Spava na klupi dok pada kiša!

Djecak_Grbavica_klupa_skola_spava_RSA2

Portalu “Radio Sarajevo” proslijedila je potresne fotografije, a mi smo odlučili reagovati, te pozvali adrese institucija koje se brinu o ovakvim slučajevima.

Najviše sreće imali smo u organizaciji “Save the Children”, gdje smo doznali da postoji mobilni tim koji će zbrinuti dijete i odvesti ga u dnevni centar.

U timu su volonteri i profesionalci iz ove organizacije i Kantonalne službe za socijalni rad.

Podsjetimo, dnevni centar je institucija u kojem djeca koja žive na ulici imaju dnevnu njegu, gdje dobijaju obroke i edukaciju, te su im riješene higijenske potrebe.

Nažalost mobilnom timu nije obezbjeđen mobilni telefon, te se poziv mora vršiti preko centrale Kantonalne službe za socijalni rad.

Ovim putem pozivamo građane i građanke da ukoliko primjete ovakav slučaj pozovu mobilni tim na broj: (+387) 033 723 640.

Nadamo se da će ova priča imati sretan kraj!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh