BiH

Hercegovac tvrdi da mu je tokom vožnje auto pogodio meteor

Čapljinac tvrdi da mu je tokom vožnje auto pogodio meteor!?

Krešo Medić - Vecernji.ba

“Šutio sam dan-dva pa onda opet mislim, kad sam već to doživio, trebam i ispričati jer događaj je bio nestvaran. Nikada nisam ni pomislio da mi se to može dogoditi. Vozio sam magistralom iznad Ploča, prema autocesti, odjednom sam primijetio kako nešto crveno, veličine oraha, leti prema autu. Čini mi se kako nisam uspio ni trepnuti, a već sam osjetio udar. Auto se zatresao kao da ga je pogodio kamen od stotinu kilograma. Bio sam zatečen, a supruga je uzviknula: ‘Šta je ovo?’. Sve je to kratko trajalo. Kad sam se uspio pribrati, nakon pedesetak metara sam se zaustavio. Tek tada sam primijetio kako je razbijeno vjetrobransko staklo, na samom rubu”, priča još uvijek pod dojmom slučaja koji mu se dogodio Krešo Medić, vlasnik urarsko-zlatarskog obrta, pa nastavlja:

“Nije mi jasno, kao što vidite, otisak je mali, a udarilo je tako jako da se auto zaljuljao. Vidite, ostali su tragovi i na metalnom dijelu”, pokazuje Krešo još pod dojmom nestvarnog događaja, piše “Večernji“…

Da sve bude neobičnije, dok smo razgovarali, na naše iznenađenje, na mjesto gdje je oštećeno vjetrobransko staklo slijeće osa. Teško je reći što ju je privuklo. Tek je osa nastavila pipcima istraživati po oštećenju.

mteor-1

Dok promatramo osu, Krešo ističe:

“Supruga kaže kako se njoj činilo kao da prema autu leti usijani vijak. S nama je u automobilu bio i unuk. Iskreno, uplašili smo se jer to je tako potreslo auto da sam na trenutak pomislio da ćemo sletjeti s ceste. Zato nisam odmah ni primijetio da je staklo oštećeno”, kaže Medić.

Nakon što su se pribrali, porodica Medić uputila se u MUP prijaviti oštećenje. Međutim, kako je nadležni za procjenu u tom trenutku bio odsutan, a njima se žurilo, nastavili su put. Sve skupa neobično, a gospodin Medić ističe kako bi volio znati što ga je, kako kaže, “bubnulo”.

Da je bila riječ o čvrstom predmetu nepravilnog oblika, svjedoči otisak na metalnom dijelu, uz rub vjetrobranskog stakla.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh