BiH

Marija Raguž: Tužit ću Salmira Kaplana za sve fizičke i psihičke boli

Marija Raguž, supruga Marija Raguža, obratila se otvorenim pismom javnosti u povodu incidenta koji se dogodio na dan lokalnih izbora 2. oktobra u Stocu.

Salmir Kaplan - Arhiva

U otvorenom pismu ona “obavještava građane Bosne i Hercegovine, a među ostalima i Salmira Kaplana, da će porodica Marija Raguža tužiti Salmira Kaplana za sve duševne i fizičke boli koje im je nanio, za klevetu na javnoj televiziji i za sve buduće istupe koje bi Salmir Kaplan mogao imati, a tiču se Marija Raguža i njegove porodice”, javlja Fena…

“Zgroženi smo ponašanjem kandidata za načelnika Salmira Kaplana na dan izbora 2. oktobra 2016. kada je bez imalo razmišljanja i bez ikakvog razloga napao moga muža Marija Raguža, koji je taj dan obavljao dužnost člana biračkog odbora. Povrede koje mu je nanio, po mišljenju doktora, mogle su biti fatalne da policajac, koji je svjedočio napadu, nije na vrijeme reagovao i odvezao ga u bolnicu. Stigao je u SKB Mostar na vrijeme jer mu je vrat otekao i počeo zatvarati dišne puteve”, stoji u otvorenom pismu Marije Raguž, uz napomenu kako se njezin muž sada nalazi u stabilnom stanju.

“Molim građane Stoca, Bošnjake, da otvore oči i odbiju podupirati ovakvog nasilnika i lažljivca”, stoji u pismu, uz napomenu kako građani imaju pravo na svog kandidata za načelnika, ali da izaberu nekoga koga se neće stidjeti, nekoga ko će ih predstavljati u najboljem svjetlu.

Također, u pismu se moli tužilaštvo i policija da pri obavljanju svoga posla ne gledaju na nacionalnost, niti na političku moć i pozadinu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh