BiH

SAOPŠTENJE INICIJATIVE ZA STOLAC POVODOM PROTESTA ISPRED CENTRALNE IZBORNE KOMISIJE U SARAJEVU 2.11.2016

Mi, građanke i građani Stoca, dolazimo 2. novembra u ulicu Danijela Ozme br. 7 u 11:55 sati tražiti mirnim protestima novi datum izbora u našem gradu ukoliko Centralna izborna komisija do tada ne donese odluku o poništenju izbora prekinutih prije mjesec dana, navodi se u saopštenju “Inicijative za Stolac”, te dodaje:

incijativa za Stolac - Haber.ba

Inicijativa za Stolac predala je prije i u toku izbora preko pedeset žalbi i prijava Opštinskoj i Centralnoj izbornoj komisiji bez da su one reagovale.

Ne samo nama, nego I cijeloj javnosti je jasno da je odbijanje da se ponište izbori u Stocu, kao i popratna obrazlaganja kako treba praviti istrage, samo korištenje rupe u izbornom zakonu, kako bi se rastezao period bez izbora i time ostavila trenutna opštinska strukturana vlasti.

Na istragama CIK nije insistirao u prijašnjim slučajevima kada su se kandidirale osobe optuzene za teški kriminal Ili ratne zločine. Zašto sada?

U ovoj zemlji postoje istražni i sudski organi koji ćeu tvrditi uzroke prekida izbora u Stocu. To nije posao CIK-a.

Građankama i građanima Stoca je ukradena demokratija više godisnjim manipulacijama izbornog procesa u kojem su godinama glasali mrtvi iljudi bez dokumentara BiH. Sada nam se uskraćuje glasanje sa namjerom da nam se jedno stavi do znanja: ako neće pobijediti HDZ, nećete nikako imati izbore.

Mjesec dana je bio više nego dovoljan period da Centralna izborna komisija donese odluku o novim izborima za koju treba 60 sekundi. Radite svoj posao!

On ne podrazumjeva udovoljavanje stranačkim dogovorima kao ni imaginarnoj podjeli ove države o kojoj se priča, a na koju mi ne pristajemo!

Zahtjevamo da imamo slobodne i poštene izbore do 20. novembra. Mi ćemo, ukoliko se izbori održe na fer i korektan način prihvatiti svaki rezultat i poštovati legalno izabranu vlast!

Pozivamo dobronamjene građane da nam se pridruže 2. novembra.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh