BiH

Sud poništio odluke CIK-a vezane za Stolac

Apelaciono vijeće Suda BiH uvažilo je žalbe na odluku CIK-a da skine s izborne liste Salmira Kaplana kandidata za načelnika Općine Stolac na izborima prekinutim u tom gradu 2. oktobra.

No image - Haber.ba

Kako je “Avazu” potvrđeno u CIK-u danas je stigao odgovor Apelacionog vijeća Suda BiH. S ovim su poništene odluke od 24. novembra i CIK-u su vraćeni predmeti na ponovno razmatranje.

Istovremeno, van snage su stavljene odluke o zabrani angažovanja u organima za provođenje izbora na period od četiri godine, te smjena predsjednika i članovi Općinske izborne komisije Ivana Perića, Melihe Kapor i Avde Jaganjca.

Van snage stavljena je i odluka CIK-a o skidanju s liste i izrečene novčane kazne kandidatima Inicijative za Stolac za Općinsko vijeće Demiru Mahmutčehajiću i Ahmetu Ljuboviću, te kandidatu Hrvatske koalicije za Stolac HSP BiH HDZ 1990 Boži Ragužu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh