BiH

Načelnik Kalesije prvu platu podijelio građanima

Kao što je obećao u predizbornoj kampanji, načelnik opštine Kalesija, Sead Džafić, će svoju načelničku platu dijeliti građanima opštine Kalesija.

Sead Džafić - Ntv

Tako je juče svoju prvu načelničku platu, u neto iznosu od 2.485,76 KM, podijelio onima za koje smatra da će ta donacija pomoći.

Riječ je o dvije veće donacije, 800 KM za nova invalidska kolica za Čajtinović Elvira iz Kalesije, te 500 KM za Osnovnu školu Kalesija za nabavku stola za stoni tenis.

Ostale donacije su u iznosu od po 100 KM za dva učenika i dva studenta, te za one koji su u stanju socijalne pomoći.

Kako je istakao načelnik Sead Džafić, ovu praksu će nastaviti do kraja mandata, odnosno da će svaku platu podijeliti onima koji su u stanju potrebe.

“Dobio sam prvu platu kao načelnik i ona iznosi 2.485 KM. Kako sam i obećao do zadnje marke ću je podijeliti našim sugrađanima”, kazao je Džafić za “NEON TV“…

Izbor kandidata će vršiti načelnik Džafić, a oni koji su u stanju potrebe, kao i oni koji poznaju neke kojima je potreban ovakav vid pomoći, se mogu javiti u Opštinu Kalesija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh