BiH

Hercegovina: Požar na području Drežnice gasi helikopter OS BiH

Požar je jutros aktivan na lokalitetu Drežnica – Batačke lazine, općina Mostar.

Gašenje požara

Požarište je na nepristupačnom terenu te je od 07:40 sati na njegovom gašenju angažiran helikopter Oružanih snaga BiH, saopšteno je iz Operativnoga centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Požari koji su prethodnih dana bili aktivni u općini Čapljini ugašeni su i pod kontrolom, dok je požar u Dretelju još djelimično aktivan i treba ga gasiti, piše “Fena”…

Angažovane snage i ugrožena područja općine Čapljina u srijedu oko 15:00 sati obišlo je i delegacija Vlade HNK-a na čelu s premijerom Nevenkom Hercegom, direktorom Uprave za CZ i Vatrogastvo HNK-a Eugenom Ćubelom, načelnikom općine Čapljina Smiljanom Vidićem i generalom Oružanih snaga BiH Ivom Jerkićem.

U općini Konjic i dalje je aktivan požar na lokalitetu Javorik gdje gori nisko raslinje i bukova šuma. Na terenu su djelatnici Šumarstva Prenj i jedna vatrogasna ekipa s vatrogasnim vozilom.

Požar na lokalitetu Vinište – Donje selo i dalje se širi, a zbog nepristupačnog terena teško ga je gasiti. PVP Konjic je na terenu gdje čuva kuće i prateće objekte.

U stolačkoj općini, na lokaciji Bačnik još uvijek je aktivan požar, a gori trava i nisko raslinje. Požar trenutno ne prijeti naseljenim mjestima i na požarištu su pripadnici DVD-a Stolac i lokalno stanovništvo.

Inače u protekla 24 sata na području HNK-a zabilježeno je još dvadesetak požara koji su ugašeni, navodi se u saošštenju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh