BiH

Biljana Plavšić – Clinton je kriv za Srebrenicu!

Nekadašnja predsjednica Republike Srpske Biljana Plavšić izjavila je da je bivši američki predsjednik Bill Clinton tražio od Alije Izetbegovića da dopusti masakr u Srebrenici. Ona tvrdi da je to pročitala u zapisniku s jedne od sjednica ratnog predsjedništva BiH.

No image - Haber.ba


Biljana Plavšić (Foto: arhiva)

Vidjela u zapisniku

– U Hagu sam pročitala zapisnik s jedne od sjednica predsjedništva na kojoj Alija Izetbegović doslovce kaže: “Clinton me nagovara da pustim četnike u Srebrenicu. Mora biti masakra i ne manje od četiri ili pet hiljada žrtava, onda će intervenirati “- rekla je Plavšićeva.
Ona je navela da je na to general Sefer Halilović rekao: “Jesi li ti, Alija, poludio?”

Tuđa krivnja

Plavšićeva je u intervjuu frankfurtskom vijestima navela da su njeni odvjetnici tokom suđenja tražili te stenograme, ali da su iz Sarajeva dobivali odgovor da ne postoje jer tada nije bilo struje?!

– U Sarajevu već godinama za zločin u Srebrenici optužuju međunarodnu zajednicu i tu se s njima potpuno slažem. Jedino što bi trebalo da vidimo jeste na koji način je međunarodna zajednica kriva njima, a na koji način meni – rekla je Plavšićeva.

(kurir-info.rs)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh