BiH

Psi lutalice ruše budžet – Vlada Brčko Distrikta mjesečno isplaćuje 20.000 KM odštete za ugrize pasa

Brčko distrikt svakog mjeseca isplaćuje više od 20.000 KM na osnovu pravosnažno okončanih presuda po tužbama građana protiv distrikta za naknadu štete zbog ugriza pasa lutalica, izjavila je danas pravobranilac Ilinka Gavrić.

No image - Haber.ba


Brčko (Foto: portal24h)

“Nedopustivo je da konstantno imamo isplate po tom osnovu, uprkos činjenici da su poslovi uklanjanja i zbrinjavanja pasa lutalica u azil, na osnovu skupštinske odluke, dodijeljeni preduzeću `Komunalno Brčko` uz naknadu od najmanje 100.000 KM na godišnjem nivou”, rekla je Gavrićeva na današnjoj sjednici brčanske Vlade.

Ona je dodala da je problem i u tome što zbog kašnjenja u zaključivanju ugovora o obavljanju ovih djelatnosti između Vlade i preduzeća “Komunalno”, ovo preduzeće redovno tuži distrikt koji, osim glavnog duga po osnovu odštete građanima, mora da isplati i dosuđene kamate i sudske troškove.

“Krajnje je vrijeme da se Vlada disciplinuje, da ugovore sa komunalnim preduzećem zaključuje na početku, a ne na kraju godine i da vrši sveobuhvatnu kontrolu obavljanja ove djelatnosti, jer je nedopustivo da nas psi lutalice, kao problem koji je odavno trebao biti riješen, i dalje koštaju oko pola miliona KM godišnje”, istakla je Ilinka Gavrić.

(doznajemo.com)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh