BiH

Patrick Moon – Građani BiH zaslužuju bolje

Ambasador SAD u BiH Patrick Moon izjavio je da je Ministarstvo odbrane BiH bilo i ostalo lider pozitivnih procesa u BiH, što se pokazalo kroz jedinstvo menadžmenta ove institucije u donošenju odluka, kao i kroz učešće pripadnika Oružanih snaga BiH u operacijama podrške miru u Iraku i Afganistanu.

No image - Haber.ba


Patrick Moon (Foto: Arhiva)

Moon je tokom oproštajne posjete ministru odbrane BiH Zekerijahu Osmiću i njegovim zamjenicima pozitivno govorio i o reformama koje su provedene u odbrambenom sektoru, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Moon je ponovio da će SAD nastaviti i dalje snažno podržavati put BiH u NATO i Evropsku uniju, te da će podrška SAD ostati konstantna i konzistentna i u budućnosti.

On je rekao da sa pozicije ambasadora u BiH odlazi optimističan kada je riječ o budućnosti zemlje, jer građani BiH zaslužuju bolje i rade na tome da se situacija u BiH promijeni na bolje.

Osmić je zahvalio Moonu na dosadašnjem angažmanu u ulozi SAD u procesu reforme odbrambenog sektora i na kontinuiranoj i konzistentnoj podršci i pomoći, kako Ministarstvu odbrane, tako i BiH u cjelini.

On je istakao punu opredijeljenjost ovog ministarstva da nastavi sa neophodnim reformama kako bi se održao postojeći nivo opremljenosti, obučenosti i kompatibilnosti Oružanih snaga sa NATO standardima i izrazio nadu da će i politika učiniti dodatne napore kako bi se ispunio posljednji uslov za aktiviranje MAP-a – knjiženje vojne imovine.

Zamjenici ministra odbrane Marina Pendeš i Mirko Okolić su zahvalili Moonu na pomoći i podršci njegove zemlje BiH, izrazivši očekivanje da će se rado prisjećati vremena koje je ovdje proveo i da će nastaviti promovisati interese BiH, kao što je to i do sada činio.

(glas srpske)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh