BiH

KS: Besplatni pregledi za građane starije od 65 godina

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) i Ambasada NR Kine nastavljaju s projektom besplatnih pregleda građana, starijih od 65 godina, a ove godine oni će se obavljati u općini Stari Grad i Novi Grad.

Besplatni pregledi na KCUS-u za građane sa područja Općine Novi Grad vršit će se sutra, 9. novembra, dok će građani sa područja Općine Stari Grad moći da dođu na pregled 16. novembra 2017. godine.

U okviru projekta, pacijentima će biti urađen internistički pregled, laboratorijske analize, te osnovni oftalmološki pregled sa ciljanom detekcijom katarakte…

Pacijenti na preglede trebaju doći sa jednim identifikacionim dokumentom (lična karta i/ili zdravstvena knjižica).

Naručivanje pacijenata će se vršiti putem Instituta za NIR na brojeve telefona:

  • 033 298 598 (Selma Kominlija)
  • 033 297 264 (Biljana Jandrić)

Naručivanje će se vršiti do 16 sati svakim radnim danom. Građani s područja Općine Novi Grad mogu se prijaviti za besplatan pregled još danas do 16 sati, dok se prijave za građane Općine Stari Grad mogu izvršiti do 14. novembra, saopšteno je iz KCUS-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh