BiH

Uzroci smrti još nisu poznati – Preminuo Smiljko Šagolj!

Smiljko Šagolj je iznenada preminuo, a uzroci smrti još nisu poznati.

No image - Haber.ba


Smiljko Šagolj (Foto: oslobođenje)

Diplomirao je dvopredmetni studij filozofije i psihologije 1968.u Sarajevu, za nepune tri godine i tada je i službeno proglašen za najmlađeg profesora u Jugoslaviji. Po posebnom odobrenju rektora, diplomski ispit položio je puno prije roka s ocjenom deset (10). Radio je kratko kao profesor u prestižnoj sarajevskoj gimnaziji. Zaposlio se potom na Televiziji Sarajevo gdje je radio kao novinar, a potom i obnašao i brojne dužnosti – od urednika dnevnika do glavnog i odgovornog urednika informativno-dokumentarnog programa. Dobitnik je brojnih novinarskih nagrada: za najbolje vođenje dnevnika u Jugoslaviji, zatim za dokumentarne reportaže. Nositelj je zlatne značke za najveća programska ostvarenja TV Sarajevo. Krajem 1989.godine počeo je raditi za Televiziju Zagreb. Radio je na HTV u Studiju u Splitu kao redaktor i izvješćivao za hrvatske radiopostaje u Americi i Australiji.

Predavao je na Sveučilištu u Mostaru na Filozofskom fakultetu, na Odjelu novinarstva, predmete – Televizija i Mediji u procesu globalizacije, a na politologiji Uvod u političke teorije. Predavao je i više izbornih predmeta na kroatistici. Autor je četiri knjige koje su i udžbenici i obvezna literatura na predmetu Televizija i na Odjelu politologije.

Završio je i poslijediplomski studij na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i magistrirao upravo o temi: Lokalne TV i procesi globalizacije. Na istom fakultetu je doktorirao na temu “Novinstvo i nastanak nacija”. Izabran je za docenta.

(oslobođenje)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh