BiH

Brčko – Sajam privrede hangarima u kojima su zlostavljani i ubijani Bošnjaci i Hrvati!?

Predsjednik Privredne komore Brčko distrikta Miroslav Pančić očekuje da će i ovogodišnji Sajam privrede u Brčkom biti održan u halama brčanske "Luke".

No image - Haber.ba


Brčko (Foto: Arhiva)

Pančić je najavio da bi o tome tokom naredne sedmice rukovodstvo brčanske Privredne komore trebalo  da razgovara  sa šefom vladinog Odjela za privredni razvoj i menadžmentom Javnog preduzeća “Luka”.

Podsjećajući da je pitanje mjesta održavanja sajma dugogodišnji problem koji se ponavlja iz godine u godinu, Pančić je ocijenio optimalnom prošlogodišnju lokaciju.

“Nadamo se da ćemo se uspjeti dogovoriti sa rukovodstvom `Luke` i da će sajam biti u njihovim halama, kao i prošle godine, na 2.500 metara kvadratnih zatvorenog i još toliko otvorenog prostora, što se pokazalo kao jedno od do sada najboljih rješenja”, istakao je Pančić.

On je dodao da će sajam biti organizovan od 16. do 20. novembra, ali da će se to precizirati sljedeće sedmice.

Za organizaciju Sajma privrede iz budžeta Brčko distrikta ove godine izdvojeno je 90.000 maraka, a za pomoć izlagačima odobrena su sredstva i od strane Vijeća ministara BiH, što je plasirano privrednim komorama za sajamske manifestacije.

Pančić je rekao da je Sajam privrede u Brčkom jedna od tri-četiri sajamske manifestacije od interesa za privrednike BiH, a posebno za Brčko distrikt kao sredinu koja ima specifičan geografski položaj za ovakvu vrstu privrednih promocija.

Ovim potezom rukovodstvo Privredne komore, koja je glavni nosilac sajamske manifestacije, još jednom se narugalo svim žrtvama koje su zlostavljane i ubijane u zloglasnom logoru Luka gdje planiraju drugu godinu zaredom održati Sajam.

Podsjećamo da je prošlogodišnja sajamska manifestacija održana upravo u hangarima Luke u kojima su zlostavljani i ubijani Bošnjački i Hrvatski civili, te da je zbog toga više firmi koje su u vlasništvu Bošnjaka bojkotirale sajam.

Da ima imalo pameti u Privrednoj komori Brčko distrikta Sajam bi ukinuli do pronalaska adekvatnih prostorija jer Sajam u Brčkom više liči na Vašar nego na Sajam, posebno onaj međunardodni, što je u više navrata tokom svog mandata ponavljao nekadašnji gradonačelnik u bh distirktu Dragan Pajić, navode s portala “Otisak.ba“.

(haber.ba)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh