BiH

AMBASADORICA SAD MAUREEN CORMACK: “Usvajanje Zakona o akcizama je težak, ali pozitivan korak naprijed”

Ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack ocijenila je pozitivnim usvajanje Zakona akcizama na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, kazavši da je to Zakon koji će “osloboditi” značajnu podršku za infrastrukturni napredak BiH, odnosno da će osloboditi sredstva iz Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i ostalih institucija.

Maureen Elizabeth Cormack - Slobodna-Bosna.ba

Američka ambasadorica je u intervjuu za novinske agencije “Fenu” i “Srnu” danas u Sarajevu istakla da će BiH imati koristi od toga da bude jače povezana sa Evropom, jer trenutno, kako je rekla, u našoj zemlji postoje samo ograničeni kilometri autoputeva…

“Kada postoje autoputevi dolazi do vrlo značajnog ekonomskog razvoja. Infrastruktura, uz podršku koju BiH dobija od svojih evropskih partnera, zaista će biti u korist svih građana”, smatra Cormack.

Zaključila je da je usvajanje Zakona o akcizama korak koji jeste težak, ali da je “pozitivan korak naprijed”, te izrazila nadu da će biti poduzeti i ostali koraci potrebni da bi se oslobodili fondovi te da bi došlo do većeg napretka za građane BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh