BiH

Dušanka Majkić – Mediji u Federaciji BiH nepravedno optužili predstavnike (bh. entiteta) Republike Srpske

Poslanik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić ocijenila je danas u Sarajevu da stranke iz FBiH koče donošenje zakona o raspolaganju nepokretnom državnom imovinom, jer je to ključni uslov za zatvaranje OHR-a.

No image - Haber.ba


Dušanka Majkić (Foto: Arhiva)

“Mediji u Federaciji BiH pripremili su javnost tako što su nepravedno optužili predstavnike Republike Srpske da neće prihvatiti zakon, jer to BiH vodi u NATO. To nije tačno. Takva pogrešna slika može samo da odgovara političkom Sarajevu. Smatram da je na sceni klasična igra SDP-a – ‘danas prihvatim, a sutra promijenim”, rekla je Majkićeva.

U toku rasprave o SDP-ovom i SBB-ovom Prijedlogu zakona o raspolaganju nepokretnom vojnom imovinom, za koji Ustavnopravna komisija ovog doma nije utvrdila postojanje ustavnog osnova za njegovo donošenje, Majkićeva je naglasila da “političko Sarajevo ne može da zamisli da OHR ode iz BiH, a donošenje ovog zakona je ključni uslov za to”.

Ona je iznijela i niz primjedbi na tehnički kvalitet zakona koji, kako je navela, i da bude usvojen, ne bi mogao da bude primjenjiv zbog neprincipijelnosti.

Prema njenim riječima, za 44 lokacije od ukupno 63 ne postoji odgovarajuća dokumentacija na osnovu koje bi Pravobranilaštgvo BiH trebalo da vrši knjiženje nepokretne neperspektivne vojne imovine.

Ona je ocijenila da je ponuđeni prijedlog zakona iznevjerio dogovor lidera SNSD-a i SDP-a.

Majkićeva je predložila usvajanje negativnog mišljenja Ustavnopravne komisije.

(srna)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh